Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053 Τ. Κ. 10210 Αθήνα Τηλ. 210 3702319 Fax: 210 3702310

www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα 07.11.2011

Αρ. Πρωτ. 69

ΠΡΟΣ: 1. Την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας

2. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας

3. Την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας και Ηπείρου

ΚΟΙΝ: Στα μέλη του Συλλόγου μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04.11.2011, έγινε από το Δ.Σ. ενημέρωση των μελών και υπήρξε εκτενής συζήτηση, σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.

Μετά τη συζήτηση το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει κοινή σύσκεψη με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του Υπουργείου Εργασίας με θέμα συζήτησης «Διερεύνηση δυνατοτήτων για τη δημιουργία ενιαίας Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στο Υπουργείο».

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, σας καλούμε όπως, εντός τριημέρου, μας απαντήσετε εγγράφως για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να καθορίσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία της κοινής σύσκεψης καθώς και το χώρο πραγματοποίησης αυτής.

Στο πλαίσιο της συναδελφικής μας αλληλεγγύης, λόγω της μεγάλης απόστασης διαμονής αρκετών εκ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων μας και προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα του έγκαιρου προγραμματισμού των υποχρεώσεών τους, ορίζεται ως πιθανή ημερομηνία συνάντησης η 15η ή 16η Νοεμβρίου 2011 και ώρα 09.30 π.μ. Για την οριστικοποίηση της σύσκεψης θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά.

Επειδή κρίνουμε ότι η εν λόγω συζήτηση πρέπει να είναι ουσιαστική και άκρως εποικοδομητική, σας καλούμε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την συμμετοχή και παρουσία όλων των μελών των Διοικητικών σας Συμβουλίων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγιάννης Κωνσταντίνος Οικονόμου Βασίλειος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ,

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ

Φράγκων 14, Θεσσαλονίκη 54012,

τηλ./fax : 2310 531730

http://vimaepitheoriton.blogspot.com/

E-mail : vimaepitheoriton@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ.Θ. 8053, Αθήνα 10010,

τηλ.: 210 3702319, fax: 210 3702310

http://sepeinspector.blogspot.com/

Ε-mail : epitherg@gmail.com

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τη δραματική εξέλιξη στη δίκη - παρωδία των δύο συναδέλφων μας και την άδικη καταδίκη τους, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και δηλώνουμε έτοιμοι για παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς αυτούς.

Ήδη έχουμε προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, το οποίο αποτελεί καρπό της επιχειρούμενης συνολικής υποβάθμισης του ρόλου και του κύρους των Επιθεωρητών Εργασίας. Μια πρώτη αναφορά για αυτή την επιχειρούμενη υποβάθμιση των Επιθεωρητών Εργασίας έγινε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, βαθμολόγιο. Ευελπιστούμε στην περαιτέρω ανάδειξη αυτού του μείζονος θέματος, μέσω της υποβολής κάποιας αναμενόμενης σχετικής επερώτησης, προκειμένου η Ηγεσία του Υπουργείου μας να βγει επιτέλους από το λήθαργό της, να αναλάβει τις ευθύνες που σχεδόν αποκλειστικά της αναλογούν και να λάβει πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της Επιθεώρησης Εργασίας και την επίλυση όλων των μακροχρόνια συσσωρευμένων προβλημάτων που έχουν οδηγήσει σε παράλυση τον ελεγκτικό μηχανισμό του Σ.ΕΠ.Ε.

Για όλους εμάς, η ανάδειξη και διασφάλιση του ρόλου και του έργου του Σ.ΕΠ.Ε στην Ελληνική Κοινωνία ήταν και παραμένει η πεμπτουσία του αγώνα που διεξάγουμε από κοινού και με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο καιρό, ενός αγώνα που δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε στη μέση.

Οι Σύλλογοι μας εκτιμούν την όλη διαμορφωμένη κατάσταση και σύντομα θα λάβουν τις όποιες αποφάσεις και θα συντονίσουν τη δράση τους με συλλογικό τρόπο, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Πολιτικής Ηγεσίας και όλων των εμπλεκόμενων –συναρμόδιων Υπουργείων, όσον αφορά την άδικη αντιμετώπιση των δύο δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, καθώς και για την ουσιαστική αποτροπή, στο μέλλον, παρόμοιων φαινομένων εναντίον των Επιθεωρητών Εργασίας και του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας στην πατρίδα μας.

Οι Σύλλογοι μας είχαν εγκαίρως κινητοποιηθεί εναντίον των προπαρασκευαστικών σχεδίων του νέου απαράδεκτου νόμου για το Σ.ΕΠ.Ε, εκφράζοντας εγγράφως τις αντιρρήσεις τους και επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούσαν τόσο οι προβλέψεις αυτού, όσο και οι λοιπές συναφείς ερασιτεχνικές μεθοδεύσεις και πρόχειροι σχεδιασμοί, που σε συνδυασμό με τις παράλογες και παράνομες αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, λειτούργησαν και λειτουργούν εμπρηστικά για τα δεινά που μαστίζουν σήμερα τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Καλούμε την ύστατη τούτη ώρα όσους επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί μας με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Ο στόχος πρέπει είναι κοινός και να αποσκοπεί στην πλήρη ανατροπή όλων αυτών των αρνητικών δεδομένων και δυσμενών εξελίξεων.

Συνάδελφοι Επιθεωρητές Εργασίας όλης της χώρας,

Αυτή τη χρονική συγκυρία που η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, είτε μοιράζει αόριστες υποσχέσεις για να μετριάσει την οργή και την αγανάκτηση των Επιθεωρητών ή απλά κρύβεται και σιωπά, εκείνο που προέχει είναι, όλοι εμείς να προστατέψουμε το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας και να διαφυλάξουμε το ρόλο και το κύρος μας.

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται αφύπνιση και συστράτευση, απαιτείται η ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή όλων μας στον κοινό αγώνα, με κοινό όραμα και κοινό στόχο. Κάθε ενέργεια και πρόταση που συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι θετική και καλοδεχούμενη.

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου ΜΘΘΗ

Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου ΤΥΕΕ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Ο Γραμματέας

Βασίλειος Οικονόμου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10559 Αθήνα Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310

Αθήνα 04 Νοεμβρίου 2011

Αρ. Πρωτ. : 68

Προς : 1) Υπουργό Εργασίας και

Koινωνικής Ασφάλισης

κ. Γ. Κουτρουμάνη.

2) Υφυπουργό Εργασίας και

Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Ι.. Κουτσούκο

3) Γενική Γραμματέα

Υπουργείου Εργασίας

& Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κα Α. Στρατινάκη

4) Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

κ. Μ. Χάλαρη

5) Όλα τα ΚΕΠΕΚ και Τμήματά τους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 4/11/2011 συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη καταδίκη των δύο συναδέλφων Επιθεωρητών Εργασίας.

Το θέμα αυτό απασχόλησε ιδιαίτερα την Γενική Συνέλευση και δημιουργεί έντονα ερωτηματικά και προβληματισμούς ως προς τον τρόπο εκδίκασης αλλά και την τελική έκβαση της. Επιπλέον καταδεικνύεται η δεινή θέση των Επιθεωρητών Εργασίας, λόγω της παντελούς και αποδεδειγμένης πλέον έλλειψης νομικής στήριξης και προστασίας τους, κατά την διάρκεια των ελέγχων.

Η πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4002/2011 αποτέλεσε την ταφόπλακα για την νομική υποστήριξη και προστασία των Επιθεωρητών Εργασίας, με την κατάργηση της σχετικής διάταξης του Ν.3996/2011.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Επιθεωρητές Εργασίας να είναι μόνιμα εκτεθειμένοι στις διαθέσεις των ελεγχόμενων, οι οποίοι πολλές φορές χρησιμοποιούν τακτικές και επιχειρήματα που αντιβαίνουν τον αστικό και ποινικό κώδικα.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένη την εξαθλίωση της λειτουργίας των Υπηρεσιών, αποφασίστηκε στην προαναφερόμενη Γενική Συνέλευση όπως:

Στα πλαίσια κοινού αγώνα με τους συναδέλφους του Υπουργείου, να απέχουμε από όλους τους ελέγχους με εξαίρεση τους ελέγχους που αφορούν τις σοβαρές ως προς την επικινδυνότητα καταγγελίες, τα σοβαρά και τα θανατηφόρα ατυχήματα, μέχρι η Πολιτική Ηγεσία να διασφαλίσει θεσμικά και ουσιαστικά τη νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας, με παράλληλη παρουσία, κάλυψη, και υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει κατά την διάρκεια των ελέγχων από νομικούς του Υπουργείου Εργασίας.

Επιπλέον από την Πολιτική Ηγεσία ζητούμε:

  1. Να προβεί άμεσα στην τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Ν. 3996/2011 προς αποκατάσταση και ουσιαστική επαναφορά της νομικής προστασίας των Επιθεωρητών Εργασίας και της μη δίωξης αυτών.
  2. Να υπάρξει άμεση και ουσιαστική εκπαίδευση - ενημέρωση (υπό μορφή σεμιναρίων), σε όλους τους Επιθεωρητές Εργασίας, για τον τρόπο χειρισμού ειδικών περιπτώσεων ελέγχου αλλά και σαφείς οδηγίες υπό μορφή εγκυκλίων όπου θα καταγράφονται λεπτομερώς οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει ο Επιθεωρητής Εργασίας κατά την διάρκεια του ελέγχου.

Προς αποκατάσταση του δυσμενούς κλίματος που ήδη έχει διαμορφωθεί από τα τελευταία γεγονότα που αμαύρωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας στα μάτια της κοινωνίας και που διατάραξαν την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και για τα οποία υπόλογοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οφείλεται σε στοιχειώδεις και ουσιαστικές σας παραλείψεις, φρονούμε ότι θα αντιμετωπίσετε όλα τα προαναφερόμενα με τη σοβαρότητα που τα διέπουν.

Τέλος, λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων και ιδιαίτερα της διακύβευσης και ενοχοποίησης των σκληρά δοκιμαζόμενων, σε καθημερινή βάση, συναδέλφων Επιθεωρητών Εργασίας της χώρας, καλούμε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΕΠΕ (μέλη και μη του Συλλόγου μας) και ανεξαρτήτου βαθμίδας, να συμπορευτούν με τις αποφάσεις – ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης ώστε εμπράκτως να στηρίξουν αυτή την κοινή προσπάθεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγιάννης Κωνσταντίνος Οικονόμου Βασίλης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10010 Αθήνα Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310

www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα 31.10.2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τα θέματα, που άμεσα και ιδιαίτερα αφορούν τους Επιθεωρητές Εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας κατά την συνεδρίασή του στις 27/10/2011, πέραν των άλλων θεμάτων, αποφάσισε ομόφωνα τη Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την Παρασκευή 4/11/2011 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Πειραιώς 40), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

1) Καταδίκη Συναδέλφων Επιθεωρητών Εργασίας – Νομική Προστασία – Δράση

2) Ενιαίο Μισθολόγιο – Εφεδρεία – Αδήλωτη Εργασία

3) Δημιουργία Ομοσπονδίας

Με δεδομένο ότι ο Σύλλογος μας με παλαιότερη του απόφαση καλύπτει όλους τους Επιθεωρητές, που θα μετακινηθούν από την επαρχία, με το ποσό των 20 ΕΥΡΩ / άτομο και λόγω της αδυναμίας του να καλύψει το σύνολο των εξόδων μετακίνησης του καθενός, παρακαλούνται οι συνάδελφοι να συνεννοηθούν μεταξύ τους, προκειμένου να υπάρξει αλληλοεξυπηρέτηση για τη μετακίνησή τους, ώστε να καταστεί εφικτή η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων.

Η κρισιμότητα των θεμάτων απαιτεί τη συμμετοχή όλων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγιάννης Κωνσταντίνος Οικονόμου Βασίλειος