Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.)



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053,  Τ. Κ. 10210 Αθήνα  Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310
               www.sepeinspector.blogspot.com                         
                                                                           
                                                                            Αθήνα   27-03-2012
                                                                            Αρ. Πρωτ. : 87                  

                                                                                  ΠΡΟΣ:  Ως πίνακας αποδεκτών


ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.)


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

   
Με αφορμή το σχετικό κατατεθέν Νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται  η μείωση των οργανικών μονάδων του Σ.ΕΠ.Ε (στο πλαίσιο της γενικότερης οριζόντιας και κατά την άποψή μας  ισοπεδωτικής αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Δημοσίου, η οποία γίνεται χωρίς καμία πραγματική αξιολόγηση και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητά τους, ο διαφορετικός ρόλος και η διαφορετική χρησιμότητά τους στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία), έχουμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα δύο βασικά στοιχεία προβληματισμού, δηλώνοντας ταυτόχρονα την απόλυτη αντίθεσή μας σε μια τέτοια εξέλιξη :
1) H προτεινόμενη μείωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ανά την Επικράτεια  από τις 7 υφιστάμενες (σύμφωνα με τον προηγούμενο Νόμο 2639/98), σε 3 θα δημιουργήσει, όπως είναι αυτονόητο, τεράστια οργανωτικά και λειτουργικά κενά στις Υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας, δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα και από επιστημονική σκοπιά αγνοείται και καταστρατηγείται προκλητικά η διεθνώς αποδεκτή και βασική αρχή της επιστήμης του MANAGEMENT, σύμφωνα με την οποία κάθε μείζων διοικητική μονάδα (σε οποιαδήποτε ιεραρχική κλίμακα), πρέπει να προΐσταται και να διευθύνει το μέγιστο έως 7 το πολύ ελάσσονες υποκείμενες διοικητικές μονάδες. Σύμφωνα με την  προτεινόμενη δομή, οι 3 εναπομείνασες Διευθύνσεις Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας καλούνται να διευθύνουν αντίστοιχα 9, 16 και 17 Τμήματα και να καλύψουν χερσαίες χιλιομετρικές αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων ή θαλάσσιες αποστάσεις διάρκειας πολλών ωρών !!!
2) Καμία αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Δημοσίου  δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όταν υλοποιείται πρόχειρα, άκριτα και απουσία ορθολογικών και επιστημονικών κριτηρίων που θα βασίζονται στο δίπτυχο κόστους - ωφελιμότητας («cost - benefit»). Τέτοια ανάλυση ως είναι γνωστό φυσικά δεν έγινε, αλλά αντίθετα ακολουθήθηκε η λογική της μικροπολιτικής εξυπηρέτησης «άλλων στόχων και προτεραιοτήτων», οι οποίοι κείνται μακράν από τον επιδιωκόμενο στόχο της εξυπηρέτησης του Δημόσιου συμφέροντος και του συμφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας. Με βάση τη λογική αυτή, ιδιαίτερα στο Υπουργείο μας, ενώ από τη μια μεριά διατηρήθηκαν υπηρεσιακές δομές με αμφίβολη χρησιμότητα και με μικρό αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων, αντιθέτως από την άλλη έγινε προκλητική περικοπή σε δομές της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως δε σε Διευθύνσεις Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας. Σχεδιάσθηκε δηλαδή μια άνιση και άδικη περικοπή σε βάρος των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Υγείας ενάντια  σε κάθε λογική και έννοια αναλογικότητας.        
Ειδικότερα σημειώνεται, ότι η υφιστάμενη οργανωτική δομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας στη Χώρα μας αν και ήδη χαρακτηρίζεται από μεγάλη γεωγραφική διασπορά, όσον αφορά τις περιοχές ευθύνης των Διευθύνσεων (7 Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου / ΚΕ.Π.Ε.Κ.), έχει επιτύχει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα για λειτουργία πλέον της μιας δεκαετίας, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον υψηλό βαθμό ευθύνης όλων των Προϊσταμένων και των υπηρετούντων υπαλλήλων και της καταβαλλόμενης υπερπροσπάθειας από μέρους τους, η οποία όμως έχει φτάσει πλέον σε οριακό επίπεδο λόγω της αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών.   
Όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν παρόλο που οι Υπηρεσίες αυτές για χρόνια λειτούργησαν σε καθεστώς απαξίωσης από την Ελληνική Πολιτεία, σε σύγκριση πάντα με την αντίστοιχη αντιμετώπιση άλλων φορέων του Δημοσίου (με αναμφίβολα υποδεέστερο κοινωνικό ρόλο) και παρόλο που λειτούργησαν με σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό. Άλλωστε στον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 3996/2011 «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», είχε προβλεφθεί η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της διοικητικής δομής του Σ.ΕΠ.Ε με τη δημιουργία δέκα πέντε (15) νέων Περιφερειακών Διευθύνσεων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ανά την Επικράτεια με παράλληλη πρόβλεψη και υπό την αυστηρή προϋπόθεση της επαρκούς στελέχωσή τους με νέο επιστημονικό προσωπικό στο οποίο θα μπορούσαν να ανατεθούν καθήκοντα Επιθεωρητή Ασφάλειας και Υγείας. Η σχεδιαζόμενη αυτή δομή είχε λάβει υπόψη της όλα τα απαραίτητα κριτήρια σχεδιασμού (αριθμός επιχειρήσεων, τάξη απασχόλησης ανά επιχείρηση, γεωγραφική συσπείρωση εργατικού δυναμικού, ευκολία προσβασιμότητας στα σημεία ελέγχου, βαθμός επικινδυνότητας των επιχειρήσεων), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και βεβαίως ήταν σε πλήρη γνώση και είχε την έγκριση των εκπροσώπων του Τριμερούς Μηχανισμού Χρηματοδότησης της Χώρας μας («Τρόϊκα»).
Εν τούτοις, η σχεδιαζόμενη μείωση κατά 80% των Περιφερειακών Διευθύνσεων και Τμημάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, σύμφωνα με τον Ν. 3996/2011  και κατά 57,2% σύμφωνα με τον Ν. 2639/1999 (υφιστάμενη κατάσταση), δηλώνει την προχειρότητα του όλου σχεδιασμού και αναδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της προτεινόμενης δομής, καθιστώντας την ανεδαφική και ανεφάρμοστη.
 Στο παρόν Νομοσχέδιο η δομή που αφορά τις Υπηρεσίες Ασφάλειας και Υγείας, οδηγεί νομοτελειακά στη δυσλειτουργία τους και κατά συνέπεια θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία όλων των εργαζομένων της Χώρας, σε μία περίοδο μάλιστα που καταργούνται παράλληλα και άλλες θεμελιώδεις κατακτήσεις και δικαιώματά τους και η οποία περίοδος χαρακτηρίζεται από την τεράστια οικονομική ύφεση, την κοινωνική εξαθλίωση και τη δραστική μείωση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Η δυσλειτουργία αυτή εκτός των άλλων συνίσταται βασικά στην προφανή αδυναμία συντονισμού και ελέγχου των πολλών Τμημάτων ανά Διεύθυνση (π.χ. 16 Τμήματα ανά Διεύθυνση), λόγω της μεγάλης διασποράς τους εντός των ορίων διαφορετικών Περιφερειών και των αντίστοιχα μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων.
Ενδεικτικά αναφέρεται ως παράδειγμα, ότι η κατάργηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και Τμημάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία με έδρα τον Πειραιά, την Ελευσίνα και την Λάρισα όπου δραστηριοποιείται βαριά βιομηχανία (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, Διϋλιστήρια, Διαλυτήρια Πλοίων, Ναυπηγεία, ΒΙ.ΠΕ κ.λ.π), χαρακτηρίζεται ως μια άστοχη, αδικαιολόγητη και παράλογη ενέργεια που στερείται παντελώς αντισταθμιστικών ωφελειών και λογικών επιχειρημάτων και αποσκοπεί μόνο στη διάλυση ενός οργανωτικού σχήματος που αποδεδειγμένα λειτουργεί αξιόπιστα, υποδειγματικά και με πλήρη διαφάνεια.
 Εν κατακλείδι, κρίνουμε αναγκαίο και επιτακτικό, η Πολιτεία να αναζητήσει προς άλλες κατευθύνσεις φαινόμενα δυσλειτουργίας και έλλειψης παραγωγικότητας και να διατηρήσει ακέραιο το Σ.ΕΠ.Ε., τουλάχιστον με την υφιστάμενη δομή του, ενισχύοντας παράλληλα με κάθε δυνατό τρόπο το ελεγκτικό του έργο, όπως προβλέπεται και ρητά αναφέρεται στην 81 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας αλλά και σε ξεχωριστή παράγραφο τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο «Μνημόνιο», τα οποία συνιστούν διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.
 Εξάλλου, δεν πρέπει να  διαφεύγει της  προσοχής, ότι η «Τρόικα» έχει επανειλημμένα επισημάνει τη σπουδαιότητα και τη σημασία της Επιθεώρησης Εργασίας στη μάχη ενάντια στην αδήλωτη και στην ανασφάλιστη εργασία, που μαζί με την φοροδιαφυγή αλλά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πολλές επιχειρήσεις (οι οποίες για παράδειγμα δεν τηρούν τη νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία κα ανταγωνίζονται επιχειρήσεις που τη σέβονται), αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα «αγκάθι» στην ανάπτυξη της Χώρας μας.
Κατά συνέπεια, ερμηνεύοντας απλά  τις ανωτέρω κατευθύνσεις της «Τρόϊκας», είναι λογικά προφανές ότι το Σ.ΕΠ.Ε, θα έπρεπε να εξαιρείται όχι μόνο από την επιχειρούμενη μείωση των οργανικών μονάδων του κατά 30% (που στην περίπτωση των μονάδων Υγείας και Ασφάλειας έφτασε το 80% με βάση τον τελευταίο Νόμο 3996/2011 !!!), αλλά και από κάθε άλλη αντίστοιχη πολιτική περικοπών και συρρίκνωσης (όπως για παράδειγμα είναι η καταχρηστική και άδικη μείωση των εξόδων κίνησης στους Επιθεωρητές Εργασίας με το ενιαίο μισθολόγιο, η δραστική περικοπή των πιστώσεων για υλικοτεχνική υποδομή κ.λ.π.).
 Στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει εισέλθει πλέον η Χώρα μας, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το Κράτος χωρίς ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλους, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να ενεργήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση και να συμβάλλουν στην εξαίρεση του Σ.ΕΠ.Ε., από κάθε επιχειρούμενη μείωση των οργανικών του μονάδων.
Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το κύρος και τη λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε., του μοναδικού δηλαδή μηχανισμού ελέγχου των συνθηκών εργασίας στη Χώρα μας και το οποίο διαθέτει και έμπειρο και ικανό προσωπικό και που αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι είχε ήδη αναβαθμιστεί και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στη μάχη, όχι μόνο ενάντια στην πολυδιαφημιζόμενη εισφοροδιαφυγή, αλλά και στην πιο σημαντική από ανθρώπινης σκοπιάς μάχη για την προάσπιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.


Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο  Πρόεδρος                                                                   Ο  Γεν.  Γραμματέας 
                            
     
      Καραγιάννης Κωνσταντίνος                                                           Οικονόμου Βασίλειος






Πίνακας αποδεκτών:

1. Πρωθυπουργό της Χώρας
    κ.κ. Λουκά Παπαδήμο
2. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    κ. Δ. Ρέππα
3. Υπουργό Οικονομικών
    κ. Φ. Σαχινίδη
4. Πρόεδρο της Βουλής
    κ. Φ. Πετσάλνικο
5. Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
    κ. Δ. Κρεμαστινό
6. Μέλη όλων των Κομμάτων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της  Βουλής
7. Αρχηγούς όλων των Κομμάτων της Βουλής και μέλη των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων
8. Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.
9. Μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.)
10. Έντυπο Τύπο της Χώρας
11. Επιθεωρητές Εργασίας όλης της Χώρας

Κοινοποίηση:
                             
  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
     κ. Γ. Κουτρουμάνη
2.   Γενική Γραμματέα Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
      κα Α. Στρατινάκη
3.      Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
κ. Μ. Χάλαρη                                                           









Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
   - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

     Τ. Θ. 8053,  Τ. Κ. 10210 Αθήνα  Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310
                           www.sepeinspector.blogspot.com
                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                              Αθήνα, 19 Μαρτίου 2012
                                                                                                         Αριθμ. πρωτ. 83
        
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 παρ. 2 του  καταστατικού  του Συλλόγου μας, καλούμε τα μέλη μας να παρευρεθούν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (έτους 2012), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης και που έλαβαν χώρα κατά τη διαχειριστική περίοδο από 08.04.2011 μέχρι και 16.03.2012. Συγκεκριμμένα:
1.      Διοικητικός Απολογισμός και έγκριση αυτού
2.      Οικονομικός Απολογισμός και έγκριση αυτού
3.      Έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής και έγκριση αυτής
4.      Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογών προς ανάδειξη μελών του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου
5.      Συζήτηση για τρέχοντα θεσμικά και  οικονομικά ζητήματα.
Η Συνέλευση θα γίνει στις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 10.00 π.μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης (Πειραιώς 40).
Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την 6Η Απριλίου 2012,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00  π.μ., στον ίδιο χώρο.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου,  για όσους συναδέλφους μετακινηθούν από Υπηρεσίες εκτός του Νομού Αττικής και παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση, θα τους καταβληθεί το ποσό των είκοσι ευρώ (20,00 ),  για κάλυψη μέρους των εξόδων τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο  Πρόεδρος                                                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας
                                                                                                                           α/α

Καραγιάννης  Κωνσταντίνος                                                                Νέζος Δημήτριος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053,  Τ. Κ. 10010 Αθήνα  Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310
               www.sepeinspector.blogspot.com                         

                                                                           
                                                                            Αθήνα   16-03-2012
                                                                            Αρ. Πρωτ. : 82                   


ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σ.ΕΠ.Ε.
Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας, προ δεκαπενθημέρου, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το αμετακίνητο όλων των συναδέλφων μας και τη διατήρηση όλων των Υπηρεσιών που ήδη υπηρετούν, είχε συνάντηση και διαβούλευση με την Γενική Γραμματέα κα ΄Αννα Στρατινάκη. Σε μεταγενάστερη τηλεφωνική της επικοινωνία μαζί μας μας ενημέρωσε, μέσω του Προέδρου του Συλλόγου μας, ότι δεν θα γίνει καμμία συγχώνευση μεταξύ των Υπηρεσιών, ικανοποιώντας έτσι το αίτημά μας για μη μετακίνηση των συναδέλφων, θέμα για το οποίο και δεσμεύτηκε ότι θα μας το γνωστοποιούσε και εγγράφως.
Ακολούθησαν πολλές και επίμονες προσπάθειες για νέα συνάντηση μαζί της, οι οποίες δυστυχώς έμειναν άκαρπες, με το εύκολο επιχείρημα ότι είναι απασχολημένη με την Τρόϊκα.
Αντί αυτού δεχθήκαμε την αιφνιδιαστική τηλεφωνική πρόσκληση (ώρα 21.15΄ μ.μ. της 14.3.2012) προκειμένου να παρευρεθούμε στο ΣΚΕΕΕ για να ενημερωθούμε για το τελικό οργανωτικό σχήμα του ΣΕΠΕ, πράγμα που, παρά την παρουσία μας, δεν κατέστη δυνατό, λόγω διαμαρτυρίας της εκπροσώπου της Ομοσπονδίας!!! (του ενός Συλλόγου) για τη συμμετοχή μας. Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση των συναδέλφων και πρώην εκφραστών της ενότητας όλων, που για ένα τόσο σοβαρό θέμα,  έδειξαν το πραγματικό τους «πρόσωπο».
Υπήρξε τελικά ξεχωριστή συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα ο οποίος μας ενημέρωσε για την προτεινόμενη αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ.
Η νέα δομή των Υπηρεσιών μέχρι την 16.03.2012 και για την οποία έχουμε ενημερωθεί, έχει ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ  με έδρα την Αθήνα, η οποία αποτελείται από:
1.    Τμήμα Μετρήσεων  με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Αθηναίων
2.    Τμήμα Α΄ Τομέα Αθηνών  με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Αθηναίων
3.    Τμήμα Β΄ Τομέα Αθηνών  με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Αθηναίων
4.    Τμήμα Τομέα Πειραιώς με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Πειραιώς
5.    Τμήμα Τομέα Ανατολικής Ατικής με έδρα εντος των ορίων του Δήμου  Παλλήνης
6.    Τμήμα Τομέα Δυτικής Αττικής  με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Ελευσίνας
7.    Τμήμα Ηρακλείου  με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης
8.    Τμήμα Χανίων  με έδρα τα Χανιά
9.    Τμήμα Κυκλάδων  με έδρα την  Ερμούπολη Σύρου
10. Τμήμα Χίου με έδρα τη  Χίο
11. Τμήμα Σάμου με έδρα την Σάμο
12. Τμήμα Δωδεκανήσου  με έδρα την Ρόδο
13. Τμήμα Βοιωτίας με έδρα το Σχηματάρι
14. Τμήμα Εύβοιας με έδρα την Χαλκίδα
15.  Τμήμα Φθιώτιδας - Ευρυτανίας με έδρα την Λαμία
16.  Τμήμα Άνδρου με έδρα την Άνδρο (Σχετικά με το Τμήμα αυτό υπάρχει μία παραπομπή του στο Τμήμα Κυκλάδων και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ειδικού Γραμματέα, δεν υφίσταται).



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελείται από:
1.      Τμήμα Μετρήσεων  με έδρα εντος των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης
2.      Τμήμα Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης με έδρα την Θεσσαλονίκη
3.      Τμήμα Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης με έδρα την Θεσσαλονίκη
4.      Τμήμα Καβάλας με έδρα την Καβάλα
5.      Τμήμα Ροδόπης – Έβρου με έδρα την Αλεξανδρούπολη
6.      Τμήμα Κοζάνης με έδρα την Κοζάνη
7.      Τμήμα Λάρισας με έδρα την Λάρισα
8.      Τμήμα Μαγνησίας με έδρα τον Βόλο
9.      Τμήμα Τρικάλων με έδρα τα Τρίκαλα
10. Τμήμα Καρδίτσας με έδρα την Καρδίτσα
11. Τμήμα Καστοριάς  με έδρα την Καστοριά
12. Τμήμα Σερρών με έδρα τις Σέρρες
13. Τμήμα Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο
14. Τμήμα Δράμας με έδρα την Δράμα
15. Τμήμα Πιερίας με έδρα την Κατερίνη
16. Τμήμα Ημαθίας με έδρα την Βέροια
17.  Τμήμα Πέλλας με έδρα την Έδεσσα




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  με έδρα την Πάτρα, η οποία αποτελείται από:
1.      Τμήμα Μετρήσεων  με έδρα εντός των ορίων του Δήμου Πατραίων
2.      Τμήμα Αχαϊας με έδρα την Πάτρα
3.      Τμήμα Αρκαδίας με έδρα την Τρίπολη
4.      Τμήμα Ιωαννίνων με έδρα τα Ιωάννινα
5.      Τμήμα Φωκίδας με έδρα την Άμφισσα
6.      Τμήμα ΄Αρτας με έδρα την Άρτα
7.      Τμήμα Ηλείας με έδρα τον Πύργο
8.      Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Μεσολόγγι
9.      Τμήμα Μεσσηνίας - Λακωνίας με έδρα την Καλαμάτα
10. Τμήμα Κορίνθου με έδρα την Κόρινθο
11. Τμήμα Αργολίδας με έδρα το Ναύπλιο

Επί πλέον σας ενημερώνουμε ότι, μετά τον εμπαιγμό της Πολιτικής Ηγεσίας σχετικά με τη χορήγηση των εξόδων κίνησης, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν υπογραφές συμμετοχής από όλους τους Επιθεωρητές Εργασίας της Χώρας, προκειμένου, μέσω της νομικής οδού, να διεκδικήσουν την χορήγηση των εξόδων κίνησης από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                                                 α/α

Καραγιάννης Κωνσταντίνος                                                          Νέζος Δημήτριος