Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Αθήνα 26/04/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Ο Σύλλογος των Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών πραγματοποίησε χθες την Τακτική του Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου και εκδόθηκε ψήφισμα εξ’ αφορμής του πρόσφατου συμβάντος της Μανωλάδας.

 

«Σήμερα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής του μνημονίου βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή τόσο για το Δημόσιο Τομέα όσο και ειδικότερα για την Επιθεώρηση Εργασίας.


Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η αγορά εργασίας δείχνει τον πιο σκληρό της πρόσωπο τόσο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όσο και για τα μέτρα ασφάλειας της εργασίας.
Η εκτόξευση της ανεργίας αλλά και η υποχώρηση κάθε μορφής επένδυσης ή και τήρησης των μέτρων ασφάλειας της εργασίας για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων είναι πλέον γεγονός. Και αυτό εμείς το ζούμε καθημερινά.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα έχουμε δυστυχώς μια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας τυφλή και κουφή. Δεν βλέπει την πραγματικότητα και δεν ακούει τις προτάσεις μας.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Τ.Θ. 8053, ΤΚ. 10010 Αθήνα, Τηλ. 210 3702312, Fax: 210 3702310
e-mail address: epitherg@gmail.com
www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα: 5/4/2013
Αρ. Πρωτ.:  41


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συνάδελφοι, 

Τη Τετάρτη συνεδρίασε το Δ.Σ του συλλόγου. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα:


1.     συγκρότηση Ομοσπονδίας

2.     διεκδίκηση εξόδων κίνησης / ΜΑΠ / μειώσεων μισθού

3.     ασφαλιστική κάλυψη μελών Συλλόγου για νομικά ζητήματα

4.     σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»


Το διοικητικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του συλλόγου αλλά και τις θέσεις που έχει λάβει κατά καιρούς ο σύλλογό μας αποφάσισε τα εξής:

1.     Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες συγκρότησης ομοσπονδίας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επιθεωρητών Εργασίας μετά και από τις