Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή εκπροσώπου-ων του Συλλόγου μας στη συζήτηση του Σ/Ν για την αναμόρφωση της Επιθεώρησης Εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10559 Αθήνα Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310

www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2011

Αρ. Πρωτ. : 59

Προς : ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ/νση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης)

Θέμα: Συμμετοχή εκπροσώπου-ων του Συλλόγου μας στη συζήτηση του Σ/Ν για την αναμόρφωση της Επιθεώρησης Εργασίας

Αξιότιμοι κύριοι

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση του προς ψήφιση νομοσχεδίου που αφορά την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και το οποίο μας αφορά άμεσα.

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι ο Σύλλογός μας απαριθμεί περίπου 320 μέλη – Επιθεωρητές Εργασίας, είναι πανελλαδικής εμβέλειας και εκπροσώπησης και στο Διοικητικό του Συμβούλιο συμμετέχουν μέλη από όλη την Επικράτεια.

Αξίζει να τονισθεί ότι ο Σύλλογός μας δεν εκπροσωπείται μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας η οποία και παρευρίσκεται !!! στη συζήτηση, παρόλο που αντιπροσωπεύει μόνο το 20% επί του συνόλου των Επιθεωρητών Εργασίας που υπηρετούν στην Επικράτεια και που ανήκουν στην Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας.

Επίσης, αξίζει να τονισθεί ότι ο Σύλλογός μας μαζί με το Σύλλογο Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας- Θράκης - Θεσσαλίας και Ηπείρου (που και αυτός δεν εκπροσωπείται μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας), εκπροσωπούν περίπου το 80% του συνόλου των Επιθεωρητών Εργασίας ανά την Επικράτεια.

Από μόνο του το στοιχείο αυτό, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας, που είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλους τους συναδέλφους Επιθεωρητές Εργασίας και που αποτελούν ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Γενικής μας Συνέλευσης. Απόψεις που προέρχονται από τους κατεξοχήν γνώστες του αντικειμένου της Επιθεώρησης Εργασίας και που σε καθημερινή βάση εργαζόμαστε με την πρακτική της εφαρμογή.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ξεπερνώντας θέματα τυπικότητας για τη πρόσκληση φορέων στη συγκεκριμένη συζήτηση, έστω και καθυστερημένα, θα τύχουμε της προσκλήσεώς σας για μια συζήτηση ουσίας επί του περιεχομένου και επί του επιδιωκόμενου στόχου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι το αίτημά μας αυτό υποβάλλεται την ύστατη στιγμή, γιατί η πληροφόρηση που είχαμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας ήταν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί, μετά την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγιάννης Κωνσταντίνος Οικονόμου Βασίλειος

κιν. 6934210002 κιν. 6938300983

γραφ. 2103702319 γραφ. 2103748823

Δεν υπάρχουν σχόλια: