Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ,

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ

Φράγκων 14, Θεσσαλονίκη 54012,

τηλ./fax : 2310 531730

http://vimaepitheoriton.blogspot.com/

E-mail : vimaepitheoriton@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ.Θ. 8053, Αθήνα 10010,

τηλ.: 210 3702319, fax: 210 3702310

http://sepeinspector.blogspot.com/

Ε-mail : epitherg@gmail.com

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τη δραματική εξέλιξη στη δίκη - παρωδία των δύο συναδέλφων μας και την άδικη καταδίκη τους, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και δηλώνουμε έτοιμοι για παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς αυτούς.

Ήδη έχουμε προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, το οποίο αποτελεί καρπό της επιχειρούμενης συνολικής υποβάθμισης του ρόλου και του κύρους των Επιθεωρητών Εργασίας. Μια πρώτη αναφορά για αυτή την επιχειρούμενη υποβάθμιση των Επιθεωρητών Εργασίας έγινε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, βαθμολόγιο. Ευελπιστούμε στην περαιτέρω ανάδειξη αυτού του μείζονος θέματος, μέσω της υποβολής κάποιας αναμενόμενης σχετικής επερώτησης, προκειμένου η Ηγεσία του Υπουργείου μας να βγει επιτέλους από το λήθαργό της, να αναλάβει τις ευθύνες που σχεδόν αποκλειστικά της αναλογούν και να λάβει πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της Επιθεώρησης Εργασίας και την επίλυση όλων των μακροχρόνια συσσωρευμένων προβλημάτων που έχουν οδηγήσει σε παράλυση τον ελεγκτικό μηχανισμό του Σ.ΕΠ.Ε.

Για όλους εμάς, η ανάδειξη και διασφάλιση του ρόλου και του έργου του Σ.ΕΠ.Ε στην Ελληνική Κοινωνία ήταν και παραμένει η πεμπτουσία του αγώνα που διεξάγουμε από κοινού και με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο καιρό, ενός αγώνα που δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε στη μέση.

Οι Σύλλογοι μας εκτιμούν την όλη διαμορφωμένη κατάσταση και σύντομα θα λάβουν τις όποιες αποφάσεις και θα συντονίσουν τη δράση τους με συλλογικό τρόπο, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Πολιτικής Ηγεσίας και όλων των εμπλεκόμενων –συναρμόδιων Υπουργείων, όσον αφορά την άδικη αντιμετώπιση των δύο δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, καθώς και για την ουσιαστική αποτροπή, στο μέλλον, παρόμοιων φαινομένων εναντίον των Επιθεωρητών Εργασίας και του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας στην πατρίδα μας.

Οι Σύλλογοι μας είχαν εγκαίρως κινητοποιηθεί εναντίον των προπαρασκευαστικών σχεδίων του νέου απαράδεκτου νόμου για το Σ.ΕΠ.Ε, εκφράζοντας εγγράφως τις αντιρρήσεις τους και επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούσαν τόσο οι προβλέψεις αυτού, όσο και οι λοιπές συναφείς ερασιτεχνικές μεθοδεύσεις και πρόχειροι σχεδιασμοί, που σε συνδυασμό με τις παράλογες και παράνομες αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, λειτούργησαν και λειτουργούν εμπρηστικά για τα δεινά που μαστίζουν σήμερα τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Καλούμε την ύστατη τούτη ώρα όσους επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί μας με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Ο στόχος πρέπει είναι κοινός και να αποσκοπεί στην πλήρη ανατροπή όλων αυτών των αρνητικών δεδομένων και δυσμενών εξελίξεων.

Συνάδελφοι Επιθεωρητές Εργασίας όλης της χώρας,

Αυτή τη χρονική συγκυρία που η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, είτε μοιράζει αόριστες υποσχέσεις για να μετριάσει την οργή και την αγανάκτηση των Επιθεωρητών ή απλά κρύβεται και σιωπά, εκείνο που προέχει είναι, όλοι εμείς να προστατέψουμε το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας και να διαφυλάξουμε το ρόλο και το κύρος μας.

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται αφύπνιση και συστράτευση, απαιτείται η ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή όλων μας στον κοινό αγώνα, με κοινό όραμα και κοινό στόχο. Κάθε ενέργεια και πρόταση που συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι θετική και καλοδεχούμενη.

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου ΜΘΘΗ

Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου ΤΥΕΕ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Ο Γραμματέας

Βασίλειος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: