Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


           Τ. Θ. 8053,  Τ. Κ. 10559 Αθήνα  Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310
         www.sepeinspector.blogspot.com, e-mail epitherg @gmail.com                         

                                                                                         Αθήνα 24.01. 2012
                                                                                         Αρ. πρωτ. : 72

                                                               Προς :   Γενική Γραμματέα                                                                    
                                                                            Υπουργείου Εργασίας
                                                                             & Κοινωνικής Ασφάλισης
                                                                             κα Άννα Στρατινάκη
                                                                Κοιν:     1. Υφυπουργό Εργασίας
                                                                                  και Κοινωνικής Ασφάλισης
                                                                                  κ. Ιωάννη Κουτσούκο
                                                                             2. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε.
                                                                                 κ. Χάλαρη Μιχάλη
                                                                             3.  Όλους τους συναδέλφους                                                                             

   Μετά τη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή 20-1-2012 και την ενημέρωση που μας παρείχατε σχετικά με την προτεινόμενη από πλευράς της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. μέσα από ένα νέο Οργανισμό και τη συγχώνευση, κατάργηση ή δημιουργία νέων Υπηρεσιών σας γνωρίζουμε ότι:
   Ο  Σύλλογός μας μπροστά στη θύελλα των ραγδαίων αυτών εξελίξεων και θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά αφενός στην αποτροπή κάθε ενέργειας που στρέφεται ενάντια στους συναδέλφους και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και αφετέρου στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, προτείνει τα παρακάτω.

1. Λόγω της οικονομικής και όχι μόνο εξαθλίωσης όλων των συναδέλφων, η οποιαδήποτε σκέψη σας για μετακινήσεις υπαλλήλων εκτός των ορίων της έδρας της Υπηρεσίας που ήδη υπηρετούν, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους δεδομένου, ότι  δημιουργεί τεράστια προβλήματα κοινωνικής και οικογενειακής διάστασης με μηδενικό ή εξαιρετικά αμφίβολο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους σε αυτές.  

2. Λόγω της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων, της μη προκήρυξης νέων και της υποστελέχωσης των ήδη υπαρχόντων Υπηρεσιών, κάθε παρόμοιας μορφής επιχειρούμενη αναδιάρθρωση θα οδηγήσει όχι μόνο στη δημιουργία νέων υποστελεχωμένων μονάδων αλλά όπως είναι προφανές θα αποδυναμώσει σημαντικά τη στοιχειώδη λειτουργία των ήδη υφιστάμενων, οι οποίες ως γνωστόν ήδη τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με απροσδιόριστες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.  

3. Για να καταστεί δυνατή μια νέα αναδιάρθρωση σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της «Τρόικας», όπως προέβλεπε και το μνημόνιο, θα πρέπει το Σ.ΕΠ.Ε. όχι μόνο να εξαιρεθεί από το Ν. 4024/2012 και να ενισχυθεί με το απαιτούμενο νέο προσωπικό, μέσω προσλήψεων ή μετατάξεων και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Άλλωστε πρόσφατα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει αποσταλεί σχετική επιστολή από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, για την εξαίρεση του Σ.ΕΠ.Ε.. 
  
Κατόπιν των ανωτέρω οποιοσδήποτε σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων οργανικών μονάδων (Ρόδος, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβος, Κέρκυρα), ή για τη συγχώνευση υφιστάμενων (Δράμα-Καβάλα, Ευρυτανία-Φθιώτιδα, Άνδρος-Σύρος), ή ακόμα για τη μεταφορά έδρας Υπηρεσίας σε άλλη πόλη (όπως είναι η περίπτωση της μεταφοράς του Τ.Τ.Υ.Ε. Βοιωτίας από την Λειβαδιά στο Σχηματάρι), μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τυχόν προτιμήσεις συναδέλφων για κάλυψη θέσεων που προκύπτουν λόγω εντοπιότητας ή άλλων λόγων. Τέτοια στοιχεία μπορείτε να αναζητήσετε μόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας.
  
Αν πράγματι επιθυμείτε να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας πανελλαδικά, θα πρέπει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου κατά πρωταρχικό και κύριο λόγο να σεβαστεί τη θέση των υπαλλήλων που στελεχώνουν το Σώμα και αναδεικνύουν σε καθημερινή βάση το έργο του και να λάβει σοβαρά υπόψη την κοινωνική και υπηρεσιακή διάσταση του θέματος, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάλυση και απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας.  
                                                   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο  Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν.  Γραμματέας       


Καραγιάννης Κων/νος                                                                             Οικονόμου Βασίλειος    

Δεν υπάρχουν σχόλια: