Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10010 Αθήνα Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310
www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα, 12-05-2011
Αρ. Πρωτ. :54

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ: Όλους τους συναδέλφους της Κεντρικής
Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης και του Σώματος
Επιθεώρησης Εργασίας

ΚΟΙΝ : 1) Υφυπουργό Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης
κα. Α. Νταλάρα
2) Ειδικό Γραμματέα Σώματος
Επιθεώρησης Εργασίας
κ. Μ. Χάλαρη

Συνάδελφοι,
Εξαιτίας της έντονης φημολογίας και την κατ’ εξακολούθηση διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένα άτομα εντός του Υπουργείου, σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να προχωρήσουν σε ενέργειες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ποινικές εμπλοκές συναδέλφων, όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για την χρηματική επιχορήγηση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

1) Eάν ορισμένοι έχουν λόγους να φοβούνται για πράξεις και ενέργειές τους που αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν (και εμείς προς το παρόν αγνοούμε), είναι πρόβλημα δικό τους.
Εμείς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε το σύνολο των μελών που αντιπροσωπεύουμε, δηλώνουμε απροκάλυπτα ότι, όχι μόνο δεν έχουμε την πρόθεση να στραφούμε ποινικά εναντίον οιουδήποτε συναδέλφου αλλά απεναντίας όπως έχουμε ήδη εκφράσει και πράξει στο παρελθόν και είμαστε αποφασισμένοι να το επαναλαμβάνουμε εάν χρειασθεί και στο μέλλον, θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου για οποιοδήποτε πρόβλημα τον απασχολεί, ανεξάρτητα εάν είναι μέλος του Συλλόγου μας ή όχι.

2) Είναι κατά γενική ομολογία παραδεκτό, ότι η «συνωμοσιολογία» σε κάθε της μορφή και έκφραση αποτελεί φαινόμενο παρακμής. Στην ουσία συνιστά κοινωνικές και ψυχολογικές εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν «κλειστές ομάδες» ή «άτομα» που αφενός μεν έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο, αφετέρου δε είναι προσκολλημένα στο παρελθόν και αδυνατούν να κατανοήσουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους τα τεκταινόμενα του παρόντος και τις εξελίξεις του μέλλοντος. Για το λόγο αυτό καταφεύγουν σε εύκολες και απλοϊκές προσεγγίσεις των καταστάσεων είτε ακούσια λόγω εγγενών αδυναμιών ή εκούσια με στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και αντίληψη και με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν τα λάθη, τις αποτυχίες ή τα ολισθήματά τους.

3) Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σταματήσουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούνται τα μέλη και οι συνάδελφοί μας και φυσικά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε κανένα πεδίο, σεβόμενοι την αρχή της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της ισονομίας, που σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο πρώτα και κύρια το Σύνταγμα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας επιτάσσει.

4) Όσοι «με ελαφρά την καρδία» διαδίδουν απόψεις ή επιχειρήματα που έρχονται σε αντίθεση με την ανωτέρω βασική δημοκρατική αρχή, αποδεικνύεται ότι πέρα από το θεσμό της δημοκρατίας δεν σέβονται και την πλειοψηφία των συναδέλφων τους εργαζομένων. Κατά συνέπεια αυθαίρετοι ορισμοί, εφευρηματικές ονοματοδοσίες και πρόχειρες απόψεις περί «αντιπροσωπευτικότερων Συλλόγων» και περί αυξημένων δικαιωμάτων των μελών των Συλλόγων αυτών έναντι των υπολοίπων συναδέλφων που κατά την παράδοξη άποψή τους ανήκουν σε «λιγότερο» (!!!) αντιπροσωπευτικούς Συλλόγους, είναι καταφανώς αστήρικτες νομικά. Εάν στο παρελθόν τέτοιου είδους προσεγγίσεις θα χαρακτηρίζονταν ως εξοργιστικές και απαράδεκτες, σήμερα απλώς χαρακτηρίζονται ως γραφικές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Καραγιάννης Κων/νος Οικονόμου Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: