Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10559 Αθήνα Τηλ. 210 3702319, Fax: 210 3702310

www.sepeinspector.blogspot.com

Αθήνα, 27 Μαΐου 2011

Αρ. Πρωτ. : 58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι

Μετά την τελευταία ανακατανομή των θέσεων ευθύνης μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και με διάθεση να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας για όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων μας, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κύρια επιδίωξή μας εξακολουθεί να είναι, αφενός μεν η προβολή του συνόλου των προβλημάτων και η προώθηση προς επίλυση των αιτημάτων όλων των συναδέλφων, αφετέρου δε η προώθηση εκείνων των θέσεων και προτάσεων που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική και αποτελεσματική αναβάθμιση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας, προς όφελος των εργαζομένων και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε την μαζική συσπείρωση και την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή όλων μας, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την τύχη και την πορεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Σε μία περίοδο που κρίνεται το μέλλον των συναδέλφων Επιθεωρητών Εργασίας όλης της Χώρας αλλά και των λοιπών συναδέλφων του Υπουργείου μας.

Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε ότι αυτή την περίοδο δεν περισσεύει και δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς, σε όποια βαθμίδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας και αν ανήκει.

Είναι μια περίοδος σταθμός για την σύγχρονη ιστορία της Επιθεώρησης Εργασίας. Μια περίοδος που κρίνονται όλοι και όλα. Μια περίοδος που ενώ όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας υπάρχουν δυστυχώς λίγοι και «κατ’ όνομα» μόνο συνάδελφοι που προσπαθούν ανεπιτυχώς να μας πείσουν ότι η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. συνιστά αναβάθμιση (!!!).

Προς αποκατάσταση των όσων ακούγονται, διαδίδονται ή και μεταφέρονται, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη σύνθεσή μας, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς καμία απόκλιση ή απαλλαγή από τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα και πάντα στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι θα σταματήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να διεκδικούμε την επίτευξη των κοινών στόχων μας, με πρωτεύοντα την ουσιαστική, λειτουργική και αποτελεσματική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μέσα από τη δημιουργία μίας Γενικής Γραμματείας με την οικονομική και διοικητική αυτοτέλειά της.

Θέση η οποία αποτελεί διαχρονικό και πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας.

Καλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, αυτή την τόσο σημαντική χρονική συγκυρία να προτάξουν και να δώσουν προτεραιότητα στην συναδελφική αλληλεγγύη έναντι της υπηρεσιακής τους ιδιότητας και να μην υποκύψουν στις ασκούμενες πιέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, της οποίας η στάση υποβαθμίζει και προσβάλλει πρώτα από όλα αυτούς τους ίδιους. Μια Πολιτική Ηγεσία η οποία συνεχίζει προκλητικά να αδιαφορεί για τα αιτήματα και τις θέσεις μας..

Η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία, έρχεται και παρέρχεται, επιδιώκοντας στο χρόνο της θητείας της βασικά και κύρια να «αναβαθμίσει» τον εαυτό της και μόνο. Άλλωστε είναι σε όλους μας γνωστή η προηγούμενη «Αναβάθμιση!!! του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», η οποία με τη συναίνεση ορισμένων «συναδέλφων» είχε σαν αποτέλεσμα, τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών των Επιθεωρητών Εργασίας κατά 70,00 ευρώ εξαφανίζοντας έτσι ολοσχερώς το μοναδικό, υποτυπώδες κίνητρο που είχαν για την άσκηση της ελεγκτικής τους δράσης και το οποίο στην ουσία αποτελούσε ένα ελάχιστο συμβολικό αντιστάθμισμα της πολύπλευρης καθημερινής ευθύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που ενώ μέχρι τώρα εκφράζονται και τοποθετούνται ανοικτά υπέρ μιας ανεξάρτητης και αναβαθμισμένης Επιθεώρησης Εργασίας, εν τούτοις στην πράξη με την παρουσία τους και την ψήφο τους, στηρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις εκείνων των «δυνάμεων» που θέλουν μια Επιθεώρηση Εργασίας υποβαθμισμένη και εξαρτημένη. Εκείνων δηλαδή των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την Πολιτική Ηγεσία και με κομματική πειθαρχία συναινούν στην προώθηση του «νομοσχεδίου-φάρσα».

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, υπάρχουν ανάμεσά μας συνάδελφοι, που κολλημένοι στο παρελθόν, προκλητικά προτάσσουν την κομματική τους ταυτότητα, ιδιότητα και σκοπιμότητα έναντι της συναδελφικής αλληλεγγύης και ενότητας.

Εμείς αμετακίνητοι στους κοινούς μας στόχους και επιδιώξεις και πάντα σεβόμενοι τις ευαισθησίες και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε συνάδελφός μας, σας καλούμε όλους μαζί να προσπεράσουμε το παρελθόν, να αυτοπροσδιοριστούμε, να συσπειρωθούμε και να δώσουμε ένα μαζικό και βροντερό παρών, ακολουθώντας τις όποιες αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι οποίες θα ληφθούν με αποκλειστικό γνώμονα την ουσιαστική αναβάθμιση των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου σε συνδυασμό με την ουσιαστική αναγνώριση του κύρους και του ρόλου όλων των συναδέλφων μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγιάννης Κωνσταντίνος Οικονόμου Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: